Geschaafde amandelen
5KG
DH116
GESCHAAFDE AMANDELEN
Onze geschaafde amandelen zijn flinterdun waardoor u een mooie dekking heeft met weinig gewicht.
Ooit hoorde ik een grote patissier zeggen dat de kwaliteit van de marsepein bepaald wordt door het percentage amandelen. Niets is minder waar. Het percentage amandelen is bepalend voor de verwerking die men wilt. Figuurtjes maken? Een taart versieren? Marsepein bakken? De kwaliteit wordt wel bepaald door de selectie van de amandelen, het pellen en de verdere verwerking.
Een marsepeinanekdote:
Ik was met enkele tafelgenoten in een beter restaurant. Bij de koffie kregen we enkele marsepeinballetjes. Ik was verveeld want ik moest aan mijn disgenoten toegeven dat er nog een marsepein op de markt was, even lekker dan deze van Dehaeck Delbaere. Ik vroeg dan maar aan de chef: welke lekkere marsepein is dit? Van Dehaeck Delbaere antwoordde hij.
Sindsdien heb ik altijd marsepein in huis. Als een bezoeker me dan zegt dat hij of zij geen marsepein lust laat ik altijd proeven. Mmmmm is steevast het antwoord.
Marsepein
5KG
DH160
MARSEPEIN 40/60
40% amandelen, 60% suikers. Warme bereiding waardoor de marsepein minder snel verkorst.
5KG
DH120
MARSEPEIN 50/50
50% amandelen, ideaal om in blokjes te bakken en voor dessertkoekjes.
5KG
DH168
MARSEPEIN OM TE VORMEN
33% amandelen, 66% suikers. Koude bereiding voor de beste smaak.
Marsepeinkoekjes
Javanais
Nog enkele recepten met marsepein 50/50
Alcazar
Ananines
Genuese taart
Marcelin
Montpensier
Tartines Flamandes